profile image
by fathilullail
on 29/5/15
Walaupun sudah 10 tahun lebih AK Parti memerintah negara #Turki tetapi Perdana Menteri dan Presidennya (Racip Toyyib #Erdorgan) belum pernah sekali pun menyentuh apatah lagi untuk mengubah perlembagaan sekular di dalam negaranya. Erdorgan dan perdana menterinya tidak pernah menghiraukan segala tomahan serta fitnah dari sebahagian besar para ulama juga gerakan-gerakan dunia Islam yg menuduh beliau sebagai pengkhianat agama kerana keluar dari parti Islam Refah di bawah pimpinan Nikmatim Erbakan bagi menubuhkan AK Parti yg kemudiannya bergabung serta bersekongkol dgn Parti Sosialis, Libral serta beberapa buah Parti Kafir yg lainya.

Erdorgan juga tidak memperdulikan tuduhan Munafiq dan Kafir yg dilabel dan dilemparkan oleh para ulama dan gerakan Islam tersebut kerana tidak meletakkan HUDUD di dalam Perlembagaan Turki bawah pemerintahannya.

Bagi Erdorgan beliau harus memperbetulkan dahulu segala sistem dan undang-undang (Takzir) yang pernah dibuat serta digubal hasil daripada peninggalan pemerintahan kerajaan terdahulu yang mana ianya adalah suatu undang-undang yang tidak adil, menindas serta menzalimi rakyat jelata.

Beliau berusaha sedaya upaya meningkat ekonomi negara dan rakyatnya secara adil dan saksama. Mengagihkan wang zakat seadil-adilnya dan memastikan segala kutipan wang zakat dilunaskan pada asnaf yg berhak setiap tahun tanpa berbalik sesen pun dalam tabungan zakat.

Juga berusaha mengagihkan kutipan Baitulmal telus demi pembangunan bagi mendirikan hospital, pusat pengajian tinggi, sekolah, premis perniagaan, dan segala macam infrastuktur yang lainnya demi kesejahteraan rakyat dan negara.

Beliau memasukan sedikit demi sedikit nilai-nila murni Islam, memperbanyakkan kelas-kelas agama bagi mendidik rakyatnya hidup sabagai seorang yg beragama dan tidak pernah menghalang rakyat yang bukan Islam melakukan amalan agama mengikut kepercayaan masing-masing.

Dengan keharmonian serta kerukunan rakyat bawah pentadbiran Erdorgan yang adil dan saksama maka dalam waktu yang cukup singkat beliau telah berjaya meningkatkan ekonomi dan ketenteraan negara Turki.

Malah kini kekuatan ketenteraan Turki adalah yang ke-2 terbesar dan terkuat di dalam blok negara Eropah (EURO) sehingga menjadi suatu ancaman buat Israel.

Begitulah kentalnya Erdorgan walaupun sering dituduh sebagai munafik dan kafir oleh sebahagian ulama dan gerakan Islam kerana meninggalkan perjuangan Parti Islam Refah dan tidak meletakan HUDUD di dalam perlembagaannya tetapi beliau mampu menjadi pelindung ke atas umat Islam lainya dan juga digeruni oleh musuh-musuh Islam berbanding Raja Hudud Saudi Arabia yg sepanjang masa melanggan pelacur, berjudi dan kaki arak.

Bagi Erdorgan HUDUD adalah perkara terakhir sekali yang akan tertegak setelah segala sistem dan undang-undang negara yang digubal oleh pemimpin ( Takzir ) bersih dari segala penipuan, ketidakadilan dan kezaliman. Erdorgan tidak akan memaksa HUDUD ke atas rakyat di atas sistem dan Hukum Takzir yang tidak Adil, Korap dan Bobrok...

ISLAM DILAKSANAKAN SECARA TADARUJ ( BERPERINGKAT-PERINGKAT )

Teuku Zacharyah Iskandar
Admin FB : Anak Muda Bangkit Hancurkan UMNO