profile image
by fathilullail
on 5/10/15
The Empire strikes back! ... when the coloniser reclaims wealth. ‪#‎TPP‬ ‪#‎TPPA‬: What you need to know about one of the world’s biggest trade deals (part V)

Tindakan Amerika Syarikat menerusi Presiden Barack Obama telah menjelma semula zaman kolonialisme dalam bentuk baharu yang akan bermula dengan penguasaan ekonomi dan seterusnya menjarah keseluruhan negara. ... Tidakkah para pemimpin negara sedar penguasaan rakyat dalam pelbagai bidang akan terhakis dan juga hak-hak keistimewaan bumiputra turut terhapus apabila menandatangani perjanjian 'terselindung' dan berat sebelah ini, yang mana akan dibolot syarikat-syarikat gergasi MNC dari negara uncle Sam ini. ...

Kita bakal menjadi hamba zaman millenium yang akan dihenyak . Tidak cukupkah kita belajar kesilapan pemerintah terdahulu yang menggadaikan segala harta benda dan pentadbiran selama 446 tahun !!

Usahlah kita menjadi seperti lembu dicucuk hidung. ... Mari kita mempersoalkan kepada pemimpin apa yang telah mereka lakukan terhadap negara ini!