profile image
by muzomarankoz
on 30/8/20
Günaydın canlar.
Bugün 30 Ağustos.
Bugün büyüklüğünü tüm dünyanın kabul ettiği baş komutanlık meydan savaşının, büyük taaruzun zaferle sonuçlanıp Yunan kuvvetlerinin hezimete uğrayarak hem kaçıp hem de kaçarken yakıp yıktığı büyük bir savaşın kazanıldığı bir gün.
Hemen ardından 1Eylül’de o tarihi:
“Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir ileri” emrini verdiği ve 9 Eylül’de Yunan’ın denize dökülmesiyle perçinlenen ulusumuzun kaderinin yazıldığı gündür bu gün.
Bu öyle bir gün ki Trablusgarp’ta başlayıp, Çanakkale’de yeri geldiğinde Alman generali saf dışı bırakan bir dehanın, ülkenin durumunu daha önceden görerek 19 Mayıs’ta başlattığı hareketi adeta nakış işler gibi 26 Ağustos’ta başlatan hem askeri, hem de diplomatik bir dehanın adının tarihe yazıldığı bir gündür.
Bugün öyle Malazgirt’lerle örtülemeyecek kadar büyük bir gündür.
Bugün sadece Mareşal Gazi MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün anıldığı bir günden öte; emrindeki generalinden er’ine, köylüsünden Kara Fatma’sına kadar yani diyeceğim o ki tüm ulusumuzun topla tüfekle, kazmayla kürekle kazandığı bir savaşın anıldığı bir gündür.
Bakmayın siz o
“iki ayyaş”söylemlerine.
O iki ayyaşın yanmış yıkılmış bir ülkeden, duyunu umumiyeden kalan borçları ödediler.
Çok kısa zamanda ülkenin refah düzeyini yükseltmek için kurdukları fabrikaları, ülkemizin üretken güçlerini sata sata bitiremediler.
Neyse tekrar bu günümüz KUTLU OLSUN.