Most Recent Jumbotweetshttp://jumbotweet.com/Most recent Jumbotweets on Jumbotweet.com.en-usfathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-180368http://jumbotweet.com//tweet/-180368#Cryptocurrency "Virtual currency is currently unable to function as a means of payment and it is being used for illegal purposes like money laundering, scams and fraudulent investor operations," - Choi Jong-ku, chairman of South Korea’s Financial Services Commission (FSC)jumbotweetThu, 11 Jan 2018 04:28:46 -0500fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-180336http://jumbotweet.com//tweet/-180336Lima Tips Cara Untuk Menilai Orang Lain.Dalam hal ini Imam al-Ghazali, memberikan 5 tips bagaimana sebaiknya kita menilai orang lain. Supaya tidak jatuh kepada penilaian yang salah. Dalam kitab Bidayatul Hidayah, Imam al-Ghazali berkata: 1. Jika engkau melihat orang yang masih muda, maka katakan dalam hatimu, 'Orang ini belum banyak durhaka kepad Allah sedangkan aku sudah banyak durhaka padajumbotweetFri, 15 Dec 2017 08:07:47 -0500fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-178686http://jumbotweet.com//tweet/-178686Hari Jumaat Waktu Mustajab Untuk Berdoa ...Tidak perlu valet doa atau mewakilkan doa kepada orang lain. Sesungguhnya Allah Maha Mendengar dan Maha Mengetahui di mana sahaja makhluk-Nya berdoa dan meminta bantuan dari-Nya. Antara masa terbaik berdoa ialah:● Waktu Dari Imam Mulai Duduk Sehingga Selesai Solat Jumaat● Waktu Di Antara Dua Khutbah Jumaat● Waktu Terakhir Selepas Asar...Dari Jabir binjumbotweetFri, 17 Feb 2017 03:33:58 -0500fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-178517http://jumbotweet.com//tweet/-178517Kehidupan ini terkadang dengan cara senyum untuk menyelesaikan banyak masalah, dan terkadang juga cara berdiam untuk menghindari banyak masalah.jumbotweetWed, 08 Feb 2017 04:06:20 -0500fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-176622http://jumbotweet.com//tweet/-176622Terdapat 3 kemungkinan yang boleh dipertimbangkan iaitu: 1. Surat yang dimaksudkan itu memang benar-benar dibuat oleh individu tersebut, atau 2. Surat itu disediakan oleh pihak mereka sendiri (musuh dalam selimut) untuk memburukkan nama individu yang dimaksudkan, atau 3. Surat itu disediakan oleh pihak lain yang bertujuan untuk melaga-lagakan kumpulan lanun berkenaan. Jika benar wujud suratjumbotweetFri, 09 Dec 2016 21:35:05 -0500fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-174351http://jumbotweet.com//tweet/-174351:: #Malaysia #business :: Malaysian timber tycoon in RM160mil Australian tax quandary. Sir Yii Ann Hii, who was knighted by Queen Elizabeth II in 2007, has business interests in Malaysia, Papua New Guinea, the Philippines, Hong Kong, Singapore and Australia. Australia has ordered him to pay about A$50mil (RM160mil) in taxes, failing which, he would be sent to jail.He had asked for a guaranteejumbotweetFri, 21 Oct 2016 03:33:07 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-149135http://jumbotweet.com//tweet/-149135List of digitised Malay manuscriptshttp://blogs.bl.uk/asian-and-african/malay.htmlIO Islamic 2906Islamic catechism in Arabic by al-Samarqandi, with Malay translation, Batavia, early 19th c.Blog post, 7 January 2015: From Samarkand to Batavia: a popular Islamic catechism in MalayIO Islamic 3048Qur’an, juz’ 23 & 24, from Java, 19th c. Blog post, 28 April 2015: Qur'an manuscripts from JavaMSS MalayjumbotweetWed, 05 Oct 2016 06:43:31 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-148443http://jumbotweet.com//tweet/-148443The United States is unlikely to reduce its military presence in Europe since this is the most efficient instrument to control the continent along with North Africa, the Middle East, Central Asia, as well as trade routes in the Atlantic worth over $4 billion annualy, political analyst Andrey Koshkin. It is highly unlikely that anything will change when the next US president comes to power. ThisjumbotweetSun, 18 Sep 2016 21:23:51 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-148254http://jumbotweet.com//tweet/-1482541MDB scandal around Malaysian Prime Minister Najib puts spotlight on wife. Documents show $6 million in credit-card spending by Rosmah Mansor - WSJ http://www.wsj.com/articles/1mdb-scandal-around-malaysian-prime-minister-najib-puts-spotlight-on-wife-1473606895jumbotweetSun, 11 Sep 2016 13:11:34 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-148089http://jumbotweet.com//tweet/-148089“Our masters have not heard the people's voice for generations and it is much, much louder than they care to remember.” ~ Alan Moore, V for VendettajumbotweetMon, 05 Sep 2016 22:09:17 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-147679http://jumbotweet.com//tweet/-147679Who benefits from Indian #Scorpene #submarine data leak? | #military #defense http://www.defenseworld.net/news/16918/Who_Benefits_From_Indian_Scorpene_Submarine_Data_Leak_#.V765W_l97IUjumbotweetThu, 25 Aug 2016 06:40:10 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-146964http://jumbotweet.com//tweet/-146964“Sesungguhnya ulama adalah pewaris para Nabi. Sungguh para Nabi tidak mewariskan dinar dan dirham. Sungguh mereka hanya mewariskan ilmu maka barangsiapa mengambil warisan tersebut ia telah mengambil bahagian yang banyak.”- Riwayat Al-Imam At-Tirmidzi -jumbotweetWed, 10 Aug 2016 12:42:56 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-144416http://jumbotweet.com//tweet/-144416How KFC founder achieved remarkable success at age 65 :: #motivation :: Colonel Sanders is best known for creating a fried chicken recipe that would become the world's fast-food chicken chain, Kentucky Fried Chicken. :: ● At age 5 his Father died.● At age 16 he quit school.● At age 17 he had already lost four jobs.● At age 18 he got married.● Between ages 18 and 22, he was a railroad conductorjumbotweetWed, 22 Jun 2016 10:48:04 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-144112http://jumbotweet.com//tweet/-144112To blame an entire religion for the acts of a single individual is bigotry, pure and simple. It is not what this country is about. - Bernie SandersjumbotweetTue, 14 Jun 2016 20:17:27 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-141268http://jumbotweet.com//tweet/-141268What 3 wishes would you pick if you found a magical wish granting goldfish? ... We shouldn't rely on miracles. We have to work with our own hands ... Otherwise we will end up with nothing, just like in a famous Pushkin fairy tale.jumbotweetThu, 14 Apr 2016 15:25:22 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-141267http://jumbotweet.com//tweet/-141267.. If someone decided to drown, there's no saving them ... But "we will lend a helping hand to anyone who asks."jumbotweetThu, 14 Apr 2016 15:13:01 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-140490http://jumbotweet.com//tweet/-140490Kisah penahanan pegawai Kementerian Belia dan Sukan berpangkat Setiausaha Bahagian atas dakwaan dalang menggelapkan kira-kira RM100 juta dana kementerian sejak enam tahun lalu belum dianggap selesai selagi masih terdapat 'jerung-jerung gergasi' yang bebas berkeliaran. ...Diharap pihak SPRM berusaha sedaya upaya membasmi dari atas sehingga ke bawah wabak ini yang menyebabkan 'the whole system isjumbotweetWed, 30 Mar 2016 04:47:13 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-140126http://jumbotweet.com//tweet/-140126Highly impossible that no #military radar picked up #MH370. Versatile pulse-Doppler radar system can detect and track aircraft and small high-speed targets at distances beyond visual range down to close range, and at altitudes down to tree-top level.jumbotweetThu, 24 Mar 2016 01:38:04 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-138739http://jumbotweet.com//tweet/-138739Seloka #Malaysia Tanah Airku | Dulu tersingkap sejarahnya. British kata #Melayu tak pandai menoreh, maka di import orang India ke Malaya untuk memperkasakan industri getah.British kata Melayu tak kuat melombong maka di import Cina untuk memperkasakan industri bijih. Hampir 100 tahun India dan Cina berasimilasi dalam kehidupan berkomuniti dengan masyarakat Melayu. Pola demografi penduduk turutjumbotweetTue, 16 Feb 2016 21:24:58 -0500fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-137631http://jumbotweet.com//tweet/-137631Aku dari dulu memang membantah #TPPA, orang melayu sememangnya tidak akan mampu berenang dalam gelora lautan tersebut. ... Muara sungai yang kita lalui sekarang pun dah lemas, itu pun terpaksa pakai pelampung keselamatan nak timbul atas air.jumbotweetSat, 23 Jan 2016 22:23:47 -0500fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-137005http://jumbotweet.com//tweet/-137005Nampaknya isu gambar menyusu bayi yang dimuatnaik ke laman sosial semakin panas apabila terbaru sebuah Facebook bernama Amran Fans telah menerima amaran daripada pihak Facebook kerana ramai netizen mula melaporkan mengenai sebuah pos Amran mengenai perkara tersebut kerana disifatkan mereka sebagai menyebar aib kerana gambar tidak disensor terlebih dahulu.Isu ini mula tercetus apabila ibu-ibu mudajumbotweetTue, 12 Jan 2016 02:03:08 -0500fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-136804http://jumbotweet.com//tweet/-136804Selepas habis WWII negara penjajah dah habis modal dan memberikan kemerdekaan kepada negara dijajah. ... Sekarang modal dah cukup jadinya kena ambil balik koloni yang ditinggalkan.jumbotweetThu, 07 Jan 2016 04:41:45 -0500fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-136348http://jumbotweet.com//tweet/-136348#Bauksit di #Kuantan, #Pahang, #Malaysia1. Setiap pihak berhak untuk berniaga dan membuat keuntungan dengan syarat tidak menzalimi pihak yang lain. Mementingkan keuntungan sendiri sehingga menyakiti pihak lain adalah satu kezaliman.2. Simpati saya kepada penduduk Kuantan, juga mereka yang terkesan dari keuntungan bauksit yang diperolehi oleh pihak tertentu. Orang lain membuat untung, rakyatjumbotweetSat, 26 Dec 2015 19:02:08 -0500fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-136088http://jumbotweet.com//tweet/-136088#Malaysia. Ramai yang masuk ke dalam sektor awam kerana kelebihan pinjaman BPP. Namun tahun depan bakal berpindah ke LPPSA. ... Seperti mana tabung biasiswa yang pernah wujud dahulu sebelum semua ditukarkan kepada pinjaman pelajaran dibawah PTPTN dan akhirnya dikatakan juga akan diswastakan sepenuhnya. Mungkin selepas ini sektor kesihatan akan mengalami nasib yang sama? ... Caj bayaranjumbotweetWed, 23 Dec 2015 02:53:26 -0500fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-135683http://jumbotweet.com//tweet/-135683Give yourself to the Dark Side. It is the only way you can save your friends. Yes; your thoughts betray you. Your feelings for them are strong ... ~ Darth Vader (Star Wars Episode VI: Return of the Jedi)***Turkey, Israel in talks, may reach deal soon: Turkish officialA Turkish government official has confirmed to Hürriyet Daily News that Israeli and Turkish officials held talks in SwitzerlandjumbotweetFri, 18 Dec 2015 05:56:32 -0500fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-135231http://jumbotweet.com//tweet/-135231#Tip #Makan Di Luar: Sebelum membuat pesanan makanan terutama di tempat yang tak biasa pastikan tengok dahulu menu dan buat perbandingan harga, kuantiti dan jenis makanan, janganlah main bedal aja ... bila sampai bil terkejut beruk lak! Sememangnya ikan kerapu seperti kerapu harimau (tiger grouper) tergolong dalam kategori ikan mahal ... Oleh itu, bila membawa famili makan di luar janganjumbotweetSun, 13 Dec 2015 14:43:20 -0500fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-135069http://jumbotweet.com//tweet/-135069Antibiotics are not affective against the common cold or the flu. They only treat bacterial illnesses. Both the common cold and the flu are caused by viruses, not bacteria.jumbotweetWed, 09 Dec 2015 21:30:06 -0500fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-134250http://jumbotweet.com//tweet/-134250#Malaysia #politik #1MDB ||Ucapan Tan Sri Muhyiddin Yassin Di Pagoh | 1. Saya telah bekerja keras untuk menjadikan Najib Perdana Menteri Malaysia.2. Tetapi sekarang saya mahu dia disingkirkan, meletak jawatan daripada menjadi Perdana Menteri.3. Ia bukan hal peribadi.4. Ia adalah kerana dia telah gagal teruk sebagai Perdana Menteri.5. Daripada awal lagi saya perhatikan perkara-perkara salah yangjumbotweetMon, 30 Nov 2015 10:31:12 -0500fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-132765http://jumbotweet.com//tweet/-132765Kandungan Perjanjian Perkongsian Trans-Pasifik ( #TPPA / #TPP ) sebenarnya hanya menerangkan secara asas kepada perjanjian ini. Juga banyak klausa bersifat sementara untuk tempoh tertentu, mungkin bertujuan untuk memenangi minda dan hati rakyat negara-negara terbabit. Sekiranya dibentangkan di Parlimen, diharap para Ahli Parlimen mengambil kira pandangan pakar dalam bidang terbabit. ...jumbotweetFri, 06 Nov 2015 16:35:28 -0500fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-131906http://jumbotweet.com//tweet/-131906Isu Serius Potongan Peruntukan Kumpulan Wang Amanah Pelajar Miskin Dalam #Bajet2016. Potongan 95% peruntukan Kumpulan Wang Amanah Pelajar Miskin daripada RM200 juta kepada hanya RM10 juta, ... satu usaha yang akan meningkatkan lagi jurang kemiskinan dan keciciran pembelajaran anak-anak dari golongan ibu bapa pelajar yang berpendapatan rendah dan tidak berkemampuan untuk menghantar anak mereka kejumbotweetSun, 25 Oct 2015 15:28:37 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-131882http://jumbotweet.com//tweet/-131882Tol + Petrol + Ansuran Kereta + Roadtax & Insuran + Servis Kereta = sebahagian besar gaji dihabiskan untuk kenderaan sahaja. ... golongan Kapitalis laa yang kaut semua di atas. Proletariat pula termanggu-manggu setiap bulan menunggu hasil gaji. ... Biar papa asalkan bergaya ;)jumbotweetSat, 24 Oct 2015 04:27:30 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-131218http://jumbotweet.com//tweet/-131218Kisah Di Sebalik Serangan Udara Amerika Syarikat Di Hospital Afghanistan. Pelaku Sebenar Jenayah PerangKetenteraan Amerika Syarikat pada abad ini dianggap paling unggul dan tiada tandingannya. Bagaimana sebuah negara yang mempunyai satelit, pesawat pejuang & serang, misil paling canggih dan mampu melakukan bidikan 'pinpoint accuracy' telah "tersilap sasaran" dengan mengebom hospital MSF dijumbotweetTue, 13 Oct 2015 15:49:34 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-130727http://jumbotweet.com//tweet/-130727The Empire strikes back! ... when the coloniser reclaims wealth. ‪#‎TPP‬ ‪#‎TPPA‬: What you need to know about one of the world’s biggest trade deals (part V)Tindakan Amerika Syarikat menerusi Presiden Barack Obama telah menjelma semula zaman kolonialisme dalam bentuk baharu yang akan bermula dengan penguasaan ekonomi dan seterusnya menjarah keseluruhan negara. ... Tidakkah para pemimpin negarajumbotweetMon, 05 Oct 2015 16:02:47 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-130672http://jumbotweet.com//tweet/-130672Where there’s smoke: the mystery of Asia’s pollution #haze | According to the WHO, nearly 1m of the 3.7m people who died from ambient air pollution in 2012 lived in south-east Asia http://www.citymetric.com/horizons/where-there-s-smoke-mystery-asia-s-pollution-haze-661jumbotweetSun, 04 Oct 2015 14:15:07 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-130508http://jumbotweet.com//tweet/-130508“The export of so-called ‘democratic’ revolutions continues. I cannot help asking those who have caused this situation: Do you realize now what you have done? But I am afraid the question will hang in the air, because policies based on self-confidence and belief in one’s exceptionality and impunity have never been abandoned.” - Vladimir Putin to United Nations General AssemblyjumbotweetTue, 29 Sep 2015 18:27:49 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-130399http://jumbotweet.com//tweet/-130399Penambah perisa monosodium glutamate (MSG) atau di Malaysia lebih dikenali sebagai Ajinomoto yang sering digunakan oleh peniaga makanan pelbagai jenis masakan digunakan secara berleluasa tanpa ada limitasi sukatan. ... Ada juga peniaga yang membubuh perasa ini seperti meletak sekarung guni ke dalam kuali masakan. Saya sendiri tidak boleh makanan MSG yang terlampau banyak yang akan menyebabkanjumbotweetSun, 27 Sep 2015 10:44:50 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-130040http://jumbotweet.com//tweet/-130040Capitalism works better from every perspective when the economic decision makers are forced to share power with those who will be affected by those decisions.jumbotweetSun, 20 Sep 2015 22:49:03 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-130039http://jumbotweet.com//tweet/-130039Apabila TPPA dilaksanakan kos ubat akan meningkat disebabkan agensi seperti 'Food and Drug Administration' tidak boleh mendaftarkan versi ubat generik untuk tempoh tertentu. Pengeluaran ubatan hanya dimonopoli oleh syarikat mega pharmaceutical. ... Salah satu bentuk penjajahan dan paksaan kepada negara yang menerima perjanjian berat sebelah ini.jumbotweetSun, 20 Sep 2015 21:34:50 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-128899http://jumbotweet.com//tweet/-128899Minggu demonstrasi dan protes rakyat terhadap pemerintah di seluruh dunia.Bukan setakat di Malaysia berlaku demostrasi minggu ini, rakyat Iraq dan Lebanon menuntut kebebasan daripada kerajaan yang korup dan di Jepun seramai 120,000 rakyatnya meminta kerajaan Jepun mengelak daripada menjadi boneka Amerika Syarikat yang mahu mengheretnya ke kancah peperangan. ...Demostrasi secara aman merupakan hakjumbotweetMon, 31 Aug 2015 05:00:37 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-118791http://jumbotweet.com//tweet/-118791|| #MH17 || Harapan dan iringan doa agar para pemimpin Malaysia sedar akan permainan negara kuasa besar Amerika Syarikat menggunakan isu ‪ini‬ sebagai mana alasannya menyerang Iraq, Afghanistan dan Libya sebelum ini. ... Menerusi organisasi terancang dengan DANA KEWANGAN dan ASET tanpa had seperti CIA, akan cuba mengheret negara kerdil seperti Malaysia bagi menghadapi kuasa besar Russia & ChinajumbotweetSun, 23 Aug 2015 12:39:12 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-117054http://jumbotweet.com//tweet/-117054|| Antara #Singapura dan #Malaysia ||Di Singapura pada tahun ini sambutan ulang tahun ke-50 kemerdekaan (SG50) dengan tema "Majulah Singapura" amat meriah disambut oleh para pemimpin dan rakyatnya. ...Bagaimana pula di Malaysia sambutan ambang 31 Ogos, masih ada lagikah kibaran jalur gemilang di kawasan kediaman, pejabat mahupun kenderaan? ... Tema tahun ini "Sehati Sejiwa" :) Nota kaki:jumbotweetTue, 11 Aug 2015 08:45:58 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-116727http://jumbotweet.com//tweet/-116727Ketakutan yang membuatkan kita diam membisu adalah kerana kita telah dibunuh berkali-kali lantas langsung tidak berdaya untuk menyatakan walau secebis kebenaran.Harga kebenaran dan keadilan memang mahal!jumbotweetTue, 04 Aug 2015 09:55:40 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-116682http://jumbotweet.com//tweet/-116682Sayugia dingatkan bahawa segala tindak tanduk gaya kepimpinan negara pada masa kini yang akan memandu negara samada ke arah maju ke hadapan atau jatuh menjunam seperti mana Greece atau Zimbabwe. ... Sudah laa ranking bola sepak FIFA pun Malaysia terkebelakang berbanding Timor-Leste. Jangan terkejut jika ekonomi pun akan turut serta jika 'good governance' tidak diikuti oleh para pemimpin eksekutifjumbotweetMon, 03 Aug 2015 20:39:11 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-116586http://jumbotweet.com//tweet/-116586Tribunal on the ‪#‎MH17‬ crash looks like another step in the West's ‪#‎BlameGame‬ and could repeat the fate of the Tribunal on former Yugoslavia: "Those who want to create the tribunal want to blame Russia, but in the end to blame personally ‪#‎Putin‬."jumbotweetSat, 01 Aug 2015 16:17:41 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-116405http://jumbotweet.com//tweet/-116405Kenyataan Media ||Selepas Timbalan Perdana Menteri dan Peguam Negara dipecat, Gabenor Bank Negara, pegawainya dan pasukan petugas khas pula jadi sasaran ... 1. Sehari selepas pemecatan Timbalan Perdana Menteri dan Peguam Negara, telah sampai ke pengetahuan saya bahawa sasaran seterusnya untuk dimangsakan dan dianiaya ialah mereka yang dikatakan terlibat di dalam Pasukan Petugas Khas menyiasatjumbotweetWed, 29 Jul 2015 19:43:15 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-115706http://jumbotweet.com//tweet/-115706abang long troll nak ajak turun malam ni..kita kumpul ramai-ramai..ajak semua geng..bawak semua kelengkapan sepatutnya..kasi ajar sikit..biar kali ini diorang takkan lupa sampai bila..jumpa kat masjid berhampiran..kita iktikaf sampai lebam..malam 27 kot..kelengkapan semua bawak la bantal,selimut semua..kasi setan takkan lupa kehebatan kita tanpa dia...yeah !Abang Long Geng TarbiyahPetikan darijumbotweetMon, 13 Jul 2015 14:11:38 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-115662http://jumbotweet.com//tweet/-115662Setiap insan pasti tidak lari dari melakukan kesalahan dan kesilapan ... tidak kira pak tani, guru mahupun pemimpin tertinggi kerana manusia bukanlah maksum seperti mana nabi dan rasul. ...Namun ada ketikanya, kita lupa bahawa siapa diri kita makhluk kerdil yang tidak mampu berdiri sewaktu dilahirkan seperti mana kuda tetapi sifat kita yang tidak mahu mengalah dan mengakui kesilapan ...SekiranyajumbotweetSun, 12 Jul 2015 04:30:58 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-115590http://jumbotweet.com//tweet/-115590Rumusan terbaik adalah : "Tidak Payah Beli Barang Kemas Dan Tak Perlu Pinjam Along Juga Jangan Membazir" Saranan pakar penasihat kewangan tersebut yang menyarankan tidak perlu balik ke kampung untuk penjimatan belanja sesuatu yang tidak patut dilontarkan oleh seorang yang berpendidikan tinggi dan bijaksana. ... Bila dihentam berkali-kali oleh warga media sosial kena laa pula mencari alasan untukjumbotweetSun, 05 Jul 2015 23:00:14 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-115556http://jumbotweet.com//tweet/-115556Apabila kematian menimpa sahabat kita, kita akan tersedar sejenak dan ia memberi kesedaran kepada kita yang dunia ini hanya sementara. Semakin kita kejar, semakin dunia melarikan dari kita. Akhirat yang abadi. jumbotweetFri, 03 Jul 2015 12:23:38 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-115468http://jumbotweet.com//tweet/-115468Test pilot admits the F-35 Lightning II can’t dogfight | #military #aircraft #aviation |‘Can’t turn, can’t climb, can’t run’ U.S. Air Force's most sophisticated stealth jet is beaten in dogfight by plane from 1970s ... despite being the most expensive weapon in history. The pricey new stealth jet can't turn or climb fast enough to hit an enemy plane during a dogfight or to dodge the enemy's ownjumbotweetWed, 01 Jul 2015 00:27:02 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-115415http://jumbotweet.com//tweet/-115415Sempena di dalam bulan #Ramadan penuh berkat ni, eloklah dipanjangkan azam dengan berhenti membeli dan menghisap rokok. ... Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan pada 23 Mac 1995 juga telah memutuskan merokok adalah HARAM dari pandangan #Islam kerana padanya terdapat kemudharatan. Keterangan/Hujah: 1. Keputusan yang telah diputuskan oleh Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis KebangsaanjumbotweetSun, 28 Jun 2015 02:24:54 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-115285http://jumbotweet.com//tweet/-115285Kezaliman sebuah pemerintahan ...» Mesir mahu bakar semua buku tulisan ulama Ikhwanul Muslimin. Antara buku dibakar ialah tulisan Sheikh Hassan Al-Banna, Sayyid Qutb, Yusuf Al-Qaradawi dan pemimpin Ikhwan lain. http://ow.ly/OLCY0jumbotweetWed, 24 Jun 2015 23:31:48 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-114960http://jumbotweet.com//tweet/-114960Alhamdulilah kapal tangki Orkim Harmony dan krewnya telah selamat sampai ke pelabuhan Kuantan. ... Namun ada beberapa persoalan yang belum terurai kesan rampasan kapal yang membawa muatan kargo petrol milik Petronas ini. 1) Kenapa tiada panggilan kecemasan mesej Mayday atau Pan-Pan dihantar oleh krew semasa bermula rampasan. ...(kemungkinan lanun mempunyai kemahiran gerak langkah komando. TangkasjumbotweetMon, 22 Jun 2015 01:34:46 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-114839http://jumbotweet.com//tweet/-114839While criticizing Russia for its imaginary "militarism," Western media sources usually turn a blind eye to NATO's global expansion and remain silent on US interventionism. jumbotweetWed, 17 Jun 2015 13:22:56 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-114811http://jumbotweet.com//tweet/-114811#Ramadan!Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadan....Kedatanganmu ku nanti dengan hati penuh debaran,Esok menjelangnya waktu Maghrib, kau akan datang memenuhi alam semester. Tahun Hijrah 1436Kau datang membawa rahmat dan keberkatan, datang membawa ibadah puasa yang difardukan Ilahi.Kedatanganmu membawa seribu rahmat, seribu pengampunan dan pembebasan dari seksaan api neraka.Dinanti-natikan oleh muttaqin,jumbotweetTue, 16 Jun 2015 13:52:55 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-114690http://jumbotweet.com//tweet/-114690Setiap organisasi perlu berhati-hati tindakan ahli-ahli yang menganggotainya. Kerap kali penyusupan masuk manusia seperti 'Lai Teck' a.k.a 'Mr. Wrigh' sering mengganggu-gugat kesejahteraan dan keharmonian penyatuan sesebuah ikatan foedus. ...Manusia perwatakan antagonis Palpatine atau Darth Sidious ini mempunyai pelbagai wajah seperti watak seorang 'Dozent' atau 'antistite' mampu mengubah keadaanjumbotweetMon, 15 Jun 2015 14:06:53 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-113419http://jumbotweet.com//tweet/-113419Procrastination is the practice of carrying out less urgent tasks in preference to more urgent ones, or doing more pleasurable things in place of less pleasurable ones, and thus putting off impending tasks to a later time, sometimes to the "last minute" before a deadline.jumbotweetMon, 08 Jun 2015 19:34:40 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-113156http://jumbotweet.com//tweet/-113156US #military and intelligence officials have expressed alarm at the capabilities of Russia’s PAK-FA fighter jet, which some say is even superior to its US counterparts. http://buff.ly/1BOQIaPjumbotweetFri, 05 Jun 2015 11:57:38 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-112831http://jumbotweet.com//tweet/-112831Middle East Respiratory Syndrome ( #MERS ) is a viral respiratory illness that is new to humans. It was first reported in Saudi Arabia in 2012 and has since spread to several other countries, including the United States. Most people infected with MERS-CoV developed severe acute respiratory illness, including fever, cough and shortness of breath. Many of them have died.jumbotweetTue, 02 Jun 2015 04:30:49 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-112556http://jumbotweet.com//tweet/-112556"Jangan sekat perbualan anak2 bila mereka nak bercerita apa2 kepada ibu dan ayah, walau sepenat manapun kita. Ibu dan ayah mesti membina hubungan yang baik dengan anak2."Prof Madya Mohd Nor MamatjumbotweetSat, 30 May 2015 05:20:21 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-112403http://jumbotweet.com//tweet/-112403Walaupun sudah 10 tahun lebih AK Parti memerintah negara #Turki tetapi Perdana Menteri dan Presidennya (Racip Toyyib #Erdorgan) belum pernah sekali pun menyentuh apatah lagi untuk mengubah perlembagaan sekular di dalam negaranya. Erdorgan dan perdana menterinya tidak pernah menghiraukan segala tomahan serta fitnah dari sebahagian besar para ulama juga gerakan-gerakan dunia Islam yg menuduh beliaujumbotweetFri, 29 May 2015 03:56:32 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-88104http://jumbotweet.com//tweet/-88104Ada tiga perkara yang sekiranya kita mampu melakukannya nescaya Allah akan melindungi dibawah lindunganNya, dan memelihara dengan rahmatNya, bersyukur bila diberi, memaafkan ketika dikhianati, menahan diri saat kemarahan yang meluap luap..cubalah.jumbotweetTue, 03 Mar 2015 19:20:21 -0500fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-88045http://jumbotweet.com//tweet/-88045Konstabel Zakiah Aliep dari anggota PGM yang diculik masih tiada lagi perkhabaran untuk dibebaskan..... Bagaimanakah keadaan beliau sekarang ini?jumbotweetMon, 02 Mar 2015 03:10:45 -0500fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-83541http://jumbotweet.com//tweet/-83541My love is in league with the freewayIts passion will ride, as the cities fly byAnd the tail-lights dissolve in the coming of nightAnd the questions in thousands take flight ... jumbotweetMon, 29 Dec 2014 11:17:53 -0500fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-61282http://jumbotweet.com//tweet/-61282Ke mana pergi #subsidi kami?kalian rampas subsidi kami, entah ke mana dibawa larikalian beritahu, wang mesti dicatu, kita menuju maju...kalian kata: jika tidak, semua menderita, habis harta negara...kalian berbahasa: bukan barang naik harga, cuma subsidi turun sahaja...kami orang desa, mungkin tidak pandai kira berjuta-juta...kami orang kecil kota, mungkin tiada sedemikian harta...jika kalianjumbotweetThu, 16 Oct 2014 06:23:28 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-60225http://jumbotweet.com//tweet/-60225“Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah kamu haramkan benda-benda yang baik-baik yang telah dihalalkan oleh Allah bagi kamu, dan janganlah kamu melampaui batas (pada apa yang telah ditetapkan halalnya itu), kerana sesungguhnya Allah tidak suka kepada orang-orang yang melampaui batas. Dan makanlah dari rezeki yang telah diberikan Allah kepada kamu, iaitu yang halal lagi baik dan bertakwalahjumbotweetFri, 15 Aug 2014 19:30:59 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-60200http://jumbotweet.com//tweet/-60200This life is what you make it. No matter what, you're going to mess up sometimes, it's a universal truth. But the good part is you get to decide how you're going to mess it up. ... The ones that stay with you through everything - they're your true best friends..... Don't let go of them. Just because you fail once, doesn't mean you're gonna fail at everything.... Keep trying, hold on, and alwaysjumbotweetThu, 14 Aug 2014 20:56:33 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-60188http://jumbotweet.com//tweet/-60188[Komunikasi #Keadilan] Sokongan Majoriti 30 Ahli Dewan Negeri #Selangor | Saya memanjatkan kesyukuran ke hadrat Allah SWT yang mengizinkan pentadbiran Kerajaan Selangor dikembalikan kepada Pakatan Rakyat seperti yang dimandatkan oleh rakyat dalam Pilihanraya Umum 13.Dengan ini, saya mengumumkan bahawa 30 orang Ahli Dewan Negeri (ADN) Pakatan Rakyat (termasuk saya) seperti tersenarai di dalamjumbotweetThu, 14 Aug 2014 05:28:51 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-60011http://jumbotweet.com//tweet/-60011Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama #Islam Malaysia Kali Ke-37 yang bersidang pada 23 Mac 1995 telah membincangkan Hukum Merokok Dari Pandangan Islam. Muzakarah telahmemutuskan bahawa merokok adalah haram dari pandangan Islam kerana padanya terdapat kemudharatan.Keterangan/Hujah: 1. Keputusan yang telah diputuskan oleh Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis KebangsaanjumbotweetSat, 09 Aug 2014 02:40:28 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-60010http://jumbotweet.com//tweet/-60010Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama #Islam Malaysia Kali Ke-37 yang bersidang pada 23 Mac 1995 telah membincangkan Hukum Merokok Dari Pandangan Islam. Muzakarah telahmemutuskan bahawa merokok adalah haram dari pandangan Islam kerana padanya terdapat kemudharatan.Keterangan/Hujah: 1. Keputusan yang telah diputuskan oleh Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis KebangsaanjumbotweetSat, 09 Aug 2014 02:40:14 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-60009http://jumbotweet.com//tweet/-60009"Mengapa mulut dan jari kita begitu mudah meluahkan bicara dan melakar istilah/perkataan yang adakalanya cukup buruk dan jelik, hanya kerana mahu mempertahankan hujah masing-masing?"Sedangkan saya perhatikan sebahagiannya berlindung di bawah jamaah Islam yang sama," ~ Ahmad Lutfi OthmanjumbotweetSat, 09 Aug 2014 01:28:36 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-15036http://jumbotweet.com//tweet/-15036"Kubur Karl Marx sekali pun ditempatkan di tengah ibu kota London walaupun empayar British menderita akibat ideologi Komunis yang dibawanya," kata Gan Ping Siew Naib Presiden parti komponen Barisan Nasional (BN) merujuk kepada pengasas ideologi Komunis .jumbotweetThu, 19 Sep 2013 05:18:34 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-14752http://jumbotweet.com//tweet/-14752Muhasabah diri:Menjaga hati melalui tutur bicara kita kepada orang lain. Jangan menilai manusia dari pandangan mata tetapi cuba selami dari hati ke hati yang lain. ... apa yang kita tahu? Satu pun kita tidak memahami apa yang dilalui. Biarlah Allah SWT menilai setiap hati hamba-hambaNya... kita semua hamba-Nya jika ada banyak yang kita tahu sebenarnya lagi banyak kita tidak tahu.....Wallahu'alamjumbotweetMon, 09 Sep 2013 19:47:36 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-14595http://jumbotweet.com//tweet/-14595Kisah Perang Uhud yang berlaku di zaman #Rasulullah S.A.W.. Dimana kerana tamak dan tidak patuh kepada arahan Rasulullah S.A.W. kemenangan yang pada awalnya milik tentera #Islam bertukar menjadi kekalahan akhirnya.Dalam perang yang berlaku pada hari Sabtu, 7 Syawal atau 11 Syawal tahun ketiga hijrah 26 Mac 625 M antara tentera Islam dengan tentera kafir Quraisy ini Rasulullah S.A.W. telahjumbotweetWed, 28 Aug 2013 11:47:14 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-11486http://jumbotweet.com//tweet/-11486Statement By Pakatan Rakyat On #Syria |Pakatan Rakyat has found it necessary to address the continuing acts of inhumane violence against civilians at the hands of the Assad regime in Syria. In particular, the killing of 90 civilians, 32 of which were under the age of 10 on the 25th of May 2012; reports from Human Rights Watch (HRW) of heavy weapons (i.e. tank and artillery shells) being firedjumbotweetWed, 01 Aug 2012 01:30:27 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-11202http://jumbotweet.com//tweet/-11202Press statement of Save Malaysia Stop #Lynas (SMSL) Academy of Sciences Malaysia – in Whose interest? July 9, 2012 Recently, the Academy of Sciences Malaysia (ASM) chief executive officer Dr Ahmad Ibrahim has made several public statements supporting the Lynas rare earth plant in Gebeng. It is unusual for an academic body to lend its name to a commercial project.Mr Tan Bun Teet, the spokesepersonjumbotweetMon, 09 Jul 2012 02:07:50 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-11164http://jumbotweet.com//tweet/-11164KENYATAAN MEDIA: Siasatan OSA Oleh PDRM: Keselamatan Rakyat Lebih Utama Dari Kekuasaan UMNO/BN | Saya memandang berat tingkah laku pimpinan Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang nampaknya lebih mementingkan kekuasaan UMNO/BN berbanding keselamatan rakyat.Tindakan PDRM yang menolak mentah-mentah dari menyiasat campur tangan Dato’ Seri Najib Tun Razak dalam anugerah kontrak kerja-kerja pembinaanjumbotweetThu, 05 Jul 2012 05:47:33 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-11163http://jumbotweet.com//tweet/-11163Kenyataan Media: Kementerian Pengangkutan Wajib Perjelas Mengapa Kecacatan Sistem MIP-2 Masih Belum Diperbaiki | Saya merujuk sistem Malaysian Air Traffic Services Modernization Programme (MATSMP) Improvement Phase 2 (MIP-2) yang dinaiktaraf syarikat Selex Sistemi Integrati (SELEX) dan Advanced Air Traffic Systems (M) Sdn Bhd (AAT). AAT juga merupakan syarikat dimiliki SELEX, walau sistem dibinajumbotweetThu, 05 Jul 2012 05:45:20 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-11162http://jumbotweet.com//tweet/-11162Press Statement: The Vicious Attack On Betty Chew At #Malacca Assembly | Parti Keadilan Rakyat President Datuk Seri Dr Wan Azizah expresses her outrage and regrets over the continuous gutter politics employed by the Barisan Nasional.The latest episode of vicious attack on YB Betty Chew showed a clear pattern of persistent character assassination against political opponents. It appeared that BNjumbotweetThu, 05 Jul 2012 05:41:22 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-11095http://jumbotweet.com//tweet/-11095[Kenyataan Media KEADILAN] Dakwaan “Master Account” Oleh Dato’ Murad Khalid Merujuk Kepada Pegangan Harta Beliau Sendiri |Ekoran dari permainan Umno/Barisan Nasional menimbulkan kembali dakwaan Dato’ Seri Anwar Ibrahim mempunyai banyak akaun untuk menyimpan saham dan hartanah, saya telah mengambil inisiatif sendiri meneliti semua fakta dan dakwaan yang dibuat terhadap beliau.Atas nama kebenaranjumbotweetWed, 27 Jun 2012 03:01:25 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-11079http://jumbotweet.com//tweet/-11079PELANCARAN dan DISKUSI BUKU ISLAM dan MELAYU: Martabat Umat dan Daulat Rakyat(Penulis: Dr. Siddiq Fadzil) |Tarikh : 25 Jun 2012 (Isnin)Masa : 8.00 – 11.45 malamTempat ; De Palma Hotel, AmpangWADAH, ABIM, PKPIM dengan kerjasama AIC dan IMAN Selangor akan menganjurkan Majlis Perlancaran dan Diskusi Buku Islam dan Melayu: Martabat Umat dan Daulat Rakyat. Majlis tersebut akan turut dijayakan olehjumbotweetMon, 25 Jun 2012 03:04:36 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-11015http://jumbotweet.com//tweet/-11015Press statement of Save Malaysia Stop Lynas (SMSL)One door is closed, others have opened up - More ways to Stop Lynas |Thursday June 21st, 2012 | The green light given by the Parliament to issue Lynas with the temporary operating licence is the last straw on the camel’s back for SMSL in trying to engage constructively with the Government based on facts and science. This follows from the tablingjumbotweetThu, 21 Jun 2012 06:39:02 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-11014http://jumbotweet.com//tweet/-11014Kenyataan Media: Kontrak RM30.8 juta untuk syarikat anak Raja Nong Chik menimbulkan banyak persoalan | Beberapa blog telah mendedahkan bagaimana syarikat milik anak Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar Raja Nong Chik bin Raja Zainal Abidin telah dianugerahkan projek kerajaan bernilai RM30.8 juta secara rundingan terus oleh Kementerian Belia dan Sukan. Pendedahan ini sendiri tidakjumbotweetThu, 21 Jun 2012 00:25:35 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-10612http://jumbotweet.com//tweet/-10612The Chairman And Deputy Chairman Of The #Election Commission Have To Resign Immediately | #Malaysia | Parti Keadilan Rakyat (PKR) is concerned about the Umno membership of both Election Commission (EC) Chairman Tan Sri Abd Aziz Yusof and Timbalan Pengerusi SPR Dato Wan Ahmad Wan Omar, as these two gentlemen run are expected to run free and fair elections in Malaysia.Both of them have to resignjumbotweetFri, 27 Apr 2012 05:24:39 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-10611http://jumbotweet.com//tweet/-10611Kekayaan ialah nikmat Allah, seharusnya kekayaan itu kita belanjakan menurut jalan yang digariskan Allah.jumbotweetFri, 27 Apr 2012 05:23:20 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-10607http://jumbotweet.com//tweet/-10607Press Statement #DSAI on MAS | #Malaysia # | #AirlinesNajib must respond to the nose-diving Malaysia Airlines (MAS), and protect MAS and its employees?Malaysia Airlines reported its largest loss in history — RM2.52 billion — in 2011, it is currently co-owned by rivals AirAsia through a share-swap eight months ago and its 20,000 staff under eight unions still do not know what will happen tojumbotweetWed, 25 Apr 2012 06:27:49 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-10601http://jumbotweet.com//tweet/-10601MAKLUMAN MEDIA: Sidang Media- #Felda disaman 536 peneroka di Parlimen Pekan | #KEADILAN |Pada 26.4.2012, hari Khamis jam 10.30 pagi, 536 orang peneroka Felda dari Felda Chini, Pekan, Pahang akan failkan saman di Mahkamah Tinggi Kuantan, Pahang.Mereka diwakili oleh peguam Y.B Sivarasa, Lateefa Koya, T.Kumar dan Hj. Suhaimi Said.Para peneroka tuntut gantirugi atas penipuan Kadar Perahan Gred KelapajumbotweetWed, 25 Apr 2012 00:36:20 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-10583http://jumbotweet.com//tweet/-10583[Kenyataan Media #KEADILAN ] Dasar Pendidikan Percuma Menyediakan Elaun Sara Hidup Selepas Penghapusan #PTPTN | #Malaysia | Perdebatan mengenai dasar pendidikan percuma yang ditawarkan Pakatan Rakyat merupakan satu perkembangan baik mutakhir ini. Keprihatinan rakyat, terutamanya golongan pelajar dan orang muda mengenai masa depan pendidikan tinggi di Malaysia memberi harapan ke arah masa depanjumbotweetSat, 21 Apr 2012 13:24:55 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-10568http://jumbotweet.com//tweet/-10568PRESS STATEMENT: Hindraf Invitation to #DSAI | #Keadilan | I refer to the invitation by the Human Rights Party (HRP) to Opposition Leader Datuk Seri Anwar Ibrahim for a meeting at Padang Chetty, Klang on 22.4.12 on issues facing the Indian community. We support the struggle and efforts of all political parties, NGOs and activists to bring justice to all communities and sections of MalaysianjumbotweetFri, 20 Apr 2012 05:07:04 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-10556http://jumbotweet.com//tweet/-10556Media statement on LAMP visit by AELB ' April 19, 2012 | #Lynas #Malaysia #Green | Since the approval of the TOL by AELB on the 31st Jan 2012 to Lynas Malaysia which was awarded within 2 working days after the residents in Kuantan submitted more than One Thousand comments and suggestions to the atomic energy authorities, AELB has been trying real hard to convince the public that, by doing so,jumbotweetThu, 19 Apr 2012 02:56:50 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-10529http://jumbotweet.com//tweet/-10529Ministerial Hearing to Appeal Against the #Lynas LicencesPress statement of Save #Malaysia Stop Lynas (SMSL) | This morning, forty (40) Kuantan residents embarked on a 300-km journey before dawn to lend their support to three residents, their lawyer and independent professional experts who will appeal to Datuk Maximus Ongkili, Minister of Science, Technology and Innovation (MOSTI) to suspendjumbotweetTue, 17 Apr 2012 00:27:54 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-10490http://jumbotweet.com//tweet/-10490[Kenyataan Media #KEADILAN] Jemputan Kepada Khairy Jamaluddin: Ganti Debat NFC Dengan Debat PTPTN | #MalaysiaSaya mengalu-alukan persetujuan Saudara Khairy Jamaluddin, Ketua Pemuda Umno yang dibuat melalui laman Twitter dua hari lepas bahawa “penghapusan PTPTN adalah sesuatu yang boleh dilakukan, tetapi persoalannya adakah ia wajar” merujuk kepada twit beliau “PKR missing the point re PTPTN. ItsjumbotweetFri, 13 Apr 2012 00:07:05 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-10472http://jumbotweet.com//tweet/-10472Benarkan petanda gempa bumi itu boleh dikesan awal sebelum berlakunya #bencana itu? | #GempaBumiInilah yang ditegaskan beberapa saintis dunia, termasuk Dr Neil Whitehead yang mengkaji gempa bumi di Darfield, New Zealand pada 4 September 2010 yang turut menyenaraikan tindakan spontan haiwan sebelum gempa di New Zealand serta kejadian sama di Kobe, Jepun dan di Turki.Berikut hasil kajiannya:1.jumbotweetWed, 11 Apr 2012 13:30:56 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-10471http://jumbotweet.com//tweet/-10471Statement from the Office of Dato' Seri Anwar Ibrahim, Leader of Opposition | #DSAI #Malaysia----I welcome the new law, The Security Offences (Special Measures) Bill, tabled for first reading today to replace the long-standing and repressive ISA (Internal Security Act).The Bill intends to remove the government’s right to detain persons without trial, and at the same time limiting any detentionjumbotweetWed, 11 Apr 2012 11:46:31 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-10468http://jumbotweet.com//tweet/-10468Jelajah Anak Muda (SAMM) - Road To #BERSIH 3 | #Malaysia Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) menyambut baik pengumuman dan seruan BERSIH 3 dan juga sekali lagi bersedia memainkan peranan penting dalam menjayakan himpunan BERSIH. SAMM dengan ini mengumumkan untuk memastikan himpunan BERSIH 3 berjalan tersusun, aman dan mencapai matlamat, maka akan dilakukan siri penerangan umum ke seluruh negarajumbotweetWed, 11 Apr 2012 00:20:53 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-10467http://jumbotweet.com//tweet/-10467Joint statement by Malaysian #NGOs & SMSL (Save Malaysia Stop #Lynas) Replying to the letter of demand issued by Lynas Corporation dated April 10, 2012 | #MalaysiaWe the NGOs together with SMSL would like to inform the members of the media and the Malaysian public that Lynas Corporation Ltd Australia has issued a letter of demand to the following recipients: SMSL:Mr Tan Bun Teet, ChairpersonMrjumbotweetWed, 11 Apr 2012 00:17:27 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-10406http://jumbotweet.com//tweet/-10406[Kenyataan Media KEADILAN] Kerajaan Tidak Beku Harta Pemilik NFC, Urusniaga Melupuskan Harta Terus Berjalan | Saya telah menegaskan berkali-kali bahawa semua transaksi yang melibatkan aset dan kepentingan pemilik NFC perlu dibekukan kerana ada kemungkinan besar harta-harta ini diperolehi dengan menggunakan dana awam sebanyak RM250 juta yang diselewengkan dari tujuan asalnya. Aset dan kepentinganjumbotweetThu, 05 Apr 2012 06:49:05 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-10405http://jumbotweet.com//tweet/-10405Media Alert : Save Malaysia Stop Lynas Press conference | Event : Press Conference Venue : THE UNITED CHINESE SCHOOL BOARD OF MANAGERS PAHANG. NO 50, TINGKAT 1,JLN GAMBUT, KUANTANDate & Time : April 6, 2012(Friday) 3pm Agenda:1. Regarding AELB recent suspension of Lynas TOL , dated Mac23 & earlier approval of all 3 licenses to Lynas on Jan30, 2012.2. Appeal to the public on fund raising matterjumbotweetThu, 05 Apr 2012 02:54:19 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-10324http://jumbotweet.com//tweet/-10324[ Kenyataan Akhbar #KEADILAN ] Tender Baru Untuk Mengendalikan #NFC Bertujuan Menutup Kesalahan Perdana Menteri #Malaysia #KEADILAN membantah sekeras-kerasnya tindakan Barisan Nasional seperti yang diumumkan oleh Dato’ Seri Noh Omar, Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani untuk menjemput bidaan baru bagi memilih kontraktor mengambil alih operasi Pusat Fidlot Kebangsaan (NFC). Kebelakangan ini,jumbotweetTue, 27 Mar 2012 23:57:08 -0400fathilullail 's JumboTweethttp://jumbotweet.com//tweet/-10318http://jumbotweet.com//tweet/-10318Tersalah mesej pada Hasan Ali, speaker termalu...Gara-gara tersalah menghantar pesanan Blackberry kepada bekas exco Selangor Datuk Hasan Ali, Speaker Datuk Teng Chang Kim akhirnya termalu apabila tindakan itu mengundang kemarahan ADUN BN yang bertindak keluar dewan.Wakil rakyat BN, yang mendapat maklumat itu, tidak berpuas hati dengan pesanan Teng yang menggesa barisan exco mempromosikan kejayaanjumbotweetTue, 27 Mar 2012 01:49:00 -0400